info@houtenshutters.be

Gratis inmeten √ +32494683343

Bilzen, Belgium

Kinderveiligheid volgens de EU-norm!

EN13120 + EN16433, EN16434

Kinderveiligheid komt bij houtenshutters.be op de eerste plaats. Wij weten dat kinderen heel nieuwsgierig zijn naar alles rond hun heen. De wereld voor hun is om constant op ontdekking te gaan. Hierdoor kunnen kleine elementen al een potentieel gevaar voor ze vormen, Bijvoorbeeld kettingen en koorden van binnenzonwering/raamdecoraties. Dit gaat van de simpelste vouwgordijn, jaloezieën tot rolgordijnen enz. Om volgens de Europese wetgevingen te voldoen denken wij bij houtenshutters.be altijd mee aan verbetering of vernieuwing. Daarom proberen wij onze Houten & aluminium jaloezieën, vouwgordijnen, rolgordijnen, verticale lamellen, … gedeeltelijk elektrische te voorzien. Dit is een trend die meer en meer gezet wordt de laatste jaren. Het leuke is dat je via smart bediening deze kunt bedienen. Hey Google doe de houten jaloezieën keuken omhoog! Leuk toch!

Nu komen we eerst even terug op het essentiële van dit bericht. De normen zijn vooral in de wereld geroepen om risico’s op verwurging of inwendige verstikking uit te sluiten. Daarom heeft de Europese Commissie de veiligheidsvoorschriften voor raamdecoraties aangepast. De bestaande Europese normen zoals in de kop van de tekst vermeld EN 13120 is herzien. De twee nieuwe normen die bij gekomen zijn scherpen de verstrenging in raamdecoratie aan. Waar wij houtenshutters.be volledig achter staan. Niks gaat boven de veiligheid van je eigen kind. De Euro norm EN 16433 en EN 16434 zijn volledig afgesteld op onze volledige collectie raamdecoraties zoals rolgordijnen, houten & aluminium jaloezieën, verticale lamellen enz.. . De belangrijkste wijziging in de voorschriften heeft vooral te maken met de maximale lengte van bedieningskoorden  en –kettingen. Meestal wordt de lengte bepaald door de montagehoogte van het product. Wij geven enkele voorbeelden hieronder in onze tabel en afbeeldingen weer.

Bediening met ketting/koord

Is de bevestigingshoogte bekend?

De bedieningsketting/-koord mag een maximale lengte hebben van [bevestigingshoogte – 150cm]. Bovendien dient de bedieningsketting/-koord minimaal 150cm boven de vloer te hangen.

Is de bevestigingshoogte onbekend?

Lengte van het product 250 cm en kleiner: de bedieningsketting/-koord mag niet langer zijn dan 100 cm.

Lengte van het product meer dan 250 cm: de bedieningsketting/-koord is minder dan of gelijk aan [producthoogte – 150cm].

Wij plaatsen alvast elke raamdecoratie volgens de opgegeven norm. Wil je liever zelf plaatsen dan moet je rekening houden met het kinderveiligheid aspect. Zie onderste richtlijnen

Bij zelf opmeting geeft u de montagehoogte op in het bestelproces.

De ketting mag niet langer zijn dan [montagehoogte – 150cm]. (Bovendien dient de bedieningsketting minimaal 150 cm boven de vloer te hangen).

 

  • Kleine kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de kettingen of koorden waarmee de raambekleding wordt bediend. Ze kunnen de koorden of kettingen om hun hals wikkelen.
  • Om wurging en verstikking te voorkomen, kan je best de kettingen en koorden buiten het bereik van jonge kinderen houden.
  • Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de kettingen en koorden van raambekleding.
  • Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen.
  • Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie-instructies om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen.

Belangrijk: De belangrijkste delen van EN 13120, EN 16433 en EN 16434 en precieze eisen kunt u terug vinden in de officiële documentatie van de Europese commissie . Door het copyright aspect mogen wij zelf deze documentatie niet gebruiken of publiceren. Daarom verstrekken wij deze  informatie in dit bericht. Wij hebben geprobeerd om de algemene richtlijn over kinderveiligheid hier zo goed mogelijk weer te geven. Iedereen moet goed de rechten en plichten weten over het correcte gebruik van zonnewering.b Bovenstaande informatie sluit niet uit dat het voor u nodig kan zijn juridisch advies in te winnen over uw specifieke situatie en omstandigheden. houtenshutters.be (Kristof Ruymen) biedt geen enkele garantie dat met het volgen van bovenstaande informatie niets kan gebeuren. Daarom zijn wij niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. houtenshutters.be (Kristof Ruymen) kan ook niet verantwoordelijk worden gesteld indien in bovenvermelde teksten te korten zijn vermeld of onduidelijke informatie.

 

Samen met de betreffende onderdelen voor kindveiligheid zullen de waarschuwing aan het product en op de verpakking worden aangebracht.

Scroll naar boven
Chat openen
Welkom bij Houtenshutters.be!
Waar kan ik je mee helpen?
We proberen zo snel mogelijk te antwoorden.